På besök i Båstad

18.09.2023

   I förra veckan var det dags för en ny föreläsning om min bok och världsomseglingen med fregatten Eugenie och dess 344 män. Denna gång var platsen Hov, som ligger en bit utanför Båstad, och arrangör var föreningen "Pastorns pojkar". Denna förening har funnits i lite över 40 år och arrangerar runt tio föreläsningar per år med vitt skilda ämnen. Det var min artikel i "Populär historia" i januari som fick upp ögonen för denna förening om min bok om världsomseglingen.

   Föreläsningen var väldigt trevlig och frågorna efteråt visade på både engagemang och intresse från publiken på 40 - 50 personer. En fråga lyckades jag dock inte svara på och det var hur lång fregatten var. Denna fadäs kan nog ursäktas av att mitt skrivande mest har handlat om människor och händelser under seglatsen :-)

   Före föreläsningen bjöds jag på landgång och rött vin, vilket stärkte en efter arbetsdagen och två timmars bilkörning. På natten sov jag på "Hotell Skansen" i Båstad, vilket gav mersmak för nya besök. Bra rum, stor matsal med bra frukost och fin utsikt över Kattegatt och Laholmsbukten. Hotellräkningen stod föreningen generöst för. 

   Under hösten kan det bli nya föreläsningar även om inget är bestämt. Sjöofficerssällskapet i Karlskrona står på tur att höra av sig med sin planering för höst och vinter.