Nytryck!

05.11.2022

 Sommaren har gått över till höst. Men det har varit varmt så man nästan tror att det fortfarande är sommar :-)

   Under de varma månaderna september och oktober har jag mest arbetat med artiklar till Populär Historia och Ale. Att få en chans att skriva en artikel om världsomseglingen utifrån min bok är en stor möjlighet att få boken mer spridd i Sverige. Framförallt Populär Historia är en känd och välspridd tidskrift för historieintresserade. Ale är en historisk tidskrift för Skåne, Halland och Blekinge. Med tanke på att runt 60% av besättningen på Eugenie kom från Blekinge fanns en koppling jag kunde utnyttja i artikeln. Först en bit in på 2023 publiceras dessa artiklar.

   Med tanke på dessa artiklar har jag under hösten undrat hur många ex av min bok som finns kvar i lagret. Räcker antalet till ett troligt ökat intresse av "Vår bragd"? Fick först för några dagar sedan information om detta, och det visade sig att det bara fanns 15 ex kvar! Räknade igår kring hur många ex som då blivit sålda och det hamnade på runt 200 :-) Det får jag vara riktigt nöjd med nu sju månader efter boksläppet. 

   Efter samtal med förlaget är det nu läge för nytryck och alltså en andra upplaga. Böcker behöver ju finnas efter publicering av artiklarna. Det blir även en e-bok av "Vår bragd". Det kan passa de som vill läsa boken på till exempel en padda. 

   När boken gavs ut hade jag ett stort mål, och det var att de första 300 tryckta exemplaren skulle gå åt och att det blev ett nytryck. Det kommer nu att ske! Framtiden ser ljus ut för "Vår bragd" :-)