Gott Nytt 2023

31.12.2022

   2022 var ett fantastiskt år för mig, trots att världen i övrigt gick in i en mörk dimma. Krig i Europa och kraftigt ökade kostnader för både privatpersoner och företag, ledde till mörka rubriker i media.  

   Men när min bok "Vår bragd" gavs ut under våren var min lycka stor. Ett projekt som går tillbaka 25 år i tiden var nu till ända! Jag var verkligen nöjd med slutprodukten som den blev, med både text, bilder och formgivning. Jag har också fått beröm för boken från olika håll, vilket naturligtvis värmer.

   Nu när 2023 närmar sig tar "Vår bragd" nya steg framåt. Som jag skrev i min förra blogg är mycket på gång, och bland annat då två artiklar som kommer in två historiska tidskrifter i början av året. Dessa artiklar kan verkligen ge boken en ny skjuts framåt och få den mer känd i andra kretsar. Samarbetet med dessa två redaktioner har gått bra och jag är nöjd med slutprodukterna. Man kan säga att det egentligen blir två helt olika artiklar trots samma ämne. "Populär historia" ville ha sin touch på ämnet, och "Ale" ville detsamma utifrån sina perspektiv. Läs alltså gärna båda artiklarna när de kommer :-)

   Det blir även en andra upplaga på 200 ex som kommer ut i slutet av januari. Samtidigt kommer även en E-bok av "Vår bragd" ut till försäljning på adlibris och bokus. E-böcker blir alltmer populära då fler och fler använder sin mobil eller padda för att läsa böcker. Snart kan man alltså bläddra i "Vår bragd" med fingrar på skärmen och zooma in på de fina färgbilderna! 

   Förutom ny upplaga, E-bok och artiklar hoppas jag att 2023 ger mig fler möjligheter att föreläsa om världsomseglingen. I mitten av november höll jag en föreläsning för Blekinge släktforskarförening i Karlskrona. Det blev en klart lyckad tillställning med intressanta frågor från publiken. Jag ser fram emot 2023 med tillförsikt!

Gott Nytt År!