Det går framåt!

11.06.2022

Nu när det gått lite mer än två månader sedan min bok Vår bragd släpptes är det dags att ge lite information hur det går med försäljningen.

  • Runt 100 ex har sålts till privatpersoner, bibliotek och bokhandlare.
  • Av dessa 100 är 32 köpta av olika bibliotek i Sverige, och då bland annat i Malmö/Lund, Karlskrona, Göteborg och Stockholm.
  • Runt 40 ex har jag sålt privat till framförallt släkt, vänner och kolleger.
  • Runt 40 ex har skickats till media, stipendieansvariga m.fl. I dessa 40 ingår även de ex jag gett bort till framförallt mina närmaste.
  • Runt 20 ex har jag kvar hemma.

Eftersom boken trycktes i 300 ex har nu alltså runt 200 gått åt. Ett av mina två mål med Vår bragd är att bokens första upplaga säljs slut, och att det blir en andra upplaga. Det tycker jag är inom räckhåll, framförallt med tanke på två positiva nyheter som kom nyligen.

  • Det sägs ju att man inte blir profet i sin hemstad, och så har det faktiskt varit här i Ystad. Kolleger på jobbet vet om min bok, men bokhandeln har inte köpt in den och lokaltidningen Ystads Allehanda har inte skrivit något. Men nu har det vänt! Ystads Allehanda hörde av sig i veckan och gjorde en intervju samma dag hemma hos mig. Det blir en artikel om min bok och även om mitt jobb som historielärare. I början av nästa vecka kommer den in i tidningen. Detta kan vara genombrottet för att boken blir lite mer känd här i Ystad, där jag ju växt upp och har jobbat i 30 år.
  • I maj var jag på Akademibokhandeln i Karlskrona för att signera och sälja böcker, men en festival ute på stan gjorde att väldigt få kom till bokhandeln. Lördagen den 18 juni finns en ny möjlighet. Lundins bokhandel i Karlshamn har bjudit in mig att prata kort om boken och sen få chans att signera den till intresserade. En bra möjlighet!

Mitt andra mål med Vår bragd är att få en positiv recension i någon tidning eller tidskrift. BTJ (bibliotekstjänst) har skrivit ett fint omdöme, men jag väntar på någon mer genomarbetad recension. Kanske blir det Ystads Allehanda :-)