Återigen med fyllda segel

25.04.2023

   De senaste månaderna har mycket tankar gått kring de två artiklar jag skrivit om världsomseglingen utifrån "Vår bragd". Den jag skrev till Populär Historia var insatt i nummer 2 nu i februari, och den blev riktigt bra. Jag är klart nöjd med texten, liksom med upplägget av foton och bilder som tidskriften hade hand om. Tankarna efter publiceringen har gått kring hur många som inspirerats av artikeln och kanske köpt boken. Ännu så länge vet jag inget om mottagandet :) 

   Den andra artikeln kommer att publiceras i Ale nu i maj. Även där blir det nummer 2 för 2023. Ale är en tidskrift för historia och arkeologi kopplat till landskapen Skåne och Blekinge. Eftersom fregatten Eugenies hemmahamn var Karlskrona och 60% av besättningen kom från landskapet, passar en skildring av världsomseglingen bra in i tidskriften. Upplägget av artikeln blev ganska annorlunda än den i Populär Historia.       

   Efter dessa artiklar och publicering av andra upplagan + e-boken kändes det som om boken och dess framtid fick flyta fram som den ville ett år efter utgivning. Den får ha ett eget liv och sen får vi se vad som händer, så tänkte jag. Men igår kom ett riktigt trevligt och roligt besked - min bok "Vår bragd" har fått bidrag/distributionsstöd från Kulturrådet!! Det innebär att alla bibliotek i Sverige kommer att ha min bok! Häftigt!! Enligt förlaget måste runt 150 nya böcker tryckas, men kostnaden täcks av bidraget från Kulturrådet. Detta är ännu ett erkännande av min bok efter alla timmar och år av hårt arbete :)

   Fregatten Eugenies segel fylldes alltså återigen!